Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чому Бог не дає душі заздалегідь вирішити, народжуватися чи ні?.
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!                Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.                Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.                Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.                Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!                Не вбивай!                Не чини перелюбу!                Не кради!                Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!                Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чому Бог не дає душі заздалегідь вирішити, народжуватися чи ні?
   

Чому Бог не дає душі заздалегідь вирішити, народжуватися чи ні?ПИТАННЯ: Чому Бог не дає душі можливості ще до народження дізнатися, чи не потрапить вона в пекло, і дати їй вільний вибір - народжуватися чи ні? Адже страшно подумати, що можна померти без покаяння.

ВІДПОВІДЬ: По-перше, Бог не може дати душі можливість вирішити, народжуватися їй чи ні, тому що душа у людини з'являється разом з тілом, в момент тілесного зачаття.

Крім того, людська душа, будучи безтілесною, безсмертна. З моменту її створення Богом, тобто з моменту зачаття людини, вона існує постійно, і шляху назад для неї немає.

Стосовно Юди Господь сказав: краще б він не народився на світ. Це правда: краще взагалі не народитися, ніж приректи себе на пекло. Однак проповідь Євангелія і все християнське життя будується не на муках пекла, а на Божественному житті, яке Бог бажає влити в серце кожної людини. Перша мета для християнина полягає не в тому, щоб уникнути пекла, а в тому, щоб прийняти Бога в свій дім, бути угодним Йому, бути святим.

Бог - це досконале благо, а оскільки в Раю є всі блага, то пекло - як простір, де відсутній Бог, - означає позбавлення всякого блага, будь-якої втіхи, присутність зла.

Поки ми живемо тут, на землі, ми розуміємо все це лише віддалено. Деяким здається, що цілком можна прожити без Бога і задовольнятися створіннями, але ми не розуміємо, що там, де не буде Бога, не буде і розради.

У питанні звучить згадка про душу, яка може загинути без каяття і потрапити в пекло. Чи не краще було б їй не народитися? Смерть в стані тяжкого гріха, без можливості повернути благодать Бога, - сама думка про це повинна нас спонукати пам'ятати про слова Господа: Пильнуйте, не дозволяйте лукавому застигнути себе зненацька, тому що навіть цілий світ не вартує того, щоб втратити свою душу. Але і в таких ситуаціях у людини є можливість ввіритися Божественному милосердю, і коли людина, що знаходиться за крок від смерті, розкаюється в своїх гріхах, але у неї немає можливості висповідатися, то вона може випросити прощення у Бога і отримати це прощення.

Однак далеко не всі дбають про свою посмертну долю. За таких людей ми повинні молитися і жертвувати за їх спасіння наші добрі справи. В енцикліці Mystici Corporis Папа Пій XII стверджує, що воістину величезною тайною є те, що «порятунок багатьох залежить від молитов і добровільних зречень, вжитих членами містичного Тіла Ісуса Христа, спільних діянь пастирів і вірних, особливо батьків і матерів сімейств, у співпраці з Божественним Спасителем».

Тому страх померти без покаяння і потрапити в пекло потрібно замінити прагненням до святості, молитвою як за власний порятунок, так і за навернення інших людей.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у квітні 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!