Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Спільне проживання до шлюбу.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Спільне проживання до шлюбу
   

Спільне проживання до шлюбуПИТАННЯ: 

Чи можливе спільне проживання до шлюбу, якщо зберігати цнотливість?

ВІДПОВІДЬ:

Навіть якщо молоді люди мають намір жити в цнотливості, спільне проживання до шлюбу все ж піддає їх певному ризику, спокусі. Спільне проживання в даному випадку - те, що ми називаємо приводом до гріха. «Хто любить небезпеку, той впаде в неї», - говорить Святе Письмо (Сир 3,25).

Крім того, співжиття, навіть цнотливе, є спокусою для ближнього. Адже у молодої пари не написано на лобі, що вона живе в чистоті. Спокуса ще більш велика, якщо навколишні бачать, що пара підходить до Святого Причастя.

Хтось може заперечити: існують обставини, коли молоді люди змушені проживати разом. Наприклад, якщо обидва навчаються або працюють в чужому місті і знімають дві квартири. У таких випадках, з чисто людської точки зору, є спокуса «об'єднатися» заради економії.

Однак чистота любові, яка є твердою основою для майбутнього нерозривного шлюбу, цінніша за будь-які фінансові витрати. Так само, як життя в благодаті Бога вартує будь-якої економічної жертви.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у липні 2020 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!